Sample 000-316 Exam

Exam : IBM 000-316
Title : IBM WebSphere Integration Developer V6.1

1. The process shown in the Exhibit returns the value of a global variable “number” to the client.
The variable is initialized by an assign activity with 0. Snippet1 and Snippet2 each increase the value of “number” by 1. Snippet3 in the event handler increases “number” by 10. Each wait activity waits for 30 seconds. During execution of the first wait activity an event is sent to the processes’ event handler.
Which type of result can the client expect?
A. An exception is thrown back to the client.
B. The message is ignored. The process returns 2.
C. The message is stored and processed as soon as the event handler’s scope is started. The process returns 12.
D. The process hangs with a deadlock as the message is processed immediately and blocks the variable “number” until the scope of the event handler is started. This variable “number” is required by Snippet1 for write access.
Answer: C

2. In which situation is a failed event generated in case of a runtime exception in the called component?
A. A business process calls a one way service asynchronously.
B. A business process calls a request/response service asynchronously.
C. A one-way business process is initiated by the Business Flow Manager API client.
D. A request/response business process is initiated by the Business Flow Manager API client.
Answer: A

3. In a mediation flow, the call out Response node’s fail terminal is not wired and an unmodeled fault is received. What is the expected behavior of the mediation flow?
A. A mediation runtime exception will occur.
B. A mediation business exception will occur.
C. A mediation configuration exception will occur.
D. Since the fail terminal is not wired, the mediation flow stops execution without raising any exception.
Answer: A

4. Given the selector in the Exhibit, which statement is true regarding the selector and its configuration?
A. The selector configuration is incorrect because Component4 is not referenced.
B. The selector configuration is correct and Component1 will be invoked on April 27, 2008.
C. The selector configuration is incorrect because Component3 is used incorrectly in the component schedule.
D. The selector configuration is correct and Component1, Component2, Component3, and Component4 must all have the same interface.
Answer: B

5. A business rule applies a graduated discount rate based on an input customer’s total purchases over the past year. How should the business rule be implemented?
A. As a rule set
B. As a rule group
C. As a decision table
D. As a business rule bean
Answer: A

6. An integration developer wants to restrict who can start a business process when using the BusinessFlowManager API to start the process. What is one way this can be accomplished?
A. Restrict the role BPEAPIUser on the ProcessContainer application to the designated group.
B. Add a human task assigned to the designated group of potential starters on the Administration tab of the processes properties.
C. Add a human task assigned to the designated group of potential starters on the Authorization tab of the respective receive activity.
D. Put a standalone invocation task assigned to the designated group of potential starters in front of the process in the assembly editor.
Answer: C

7. Which two conditions must be met in a cyclic flow within a business process?
A. There must be at least one cycle.
B. Only one activity is executed at a time.
C. Activities with more than one incoming link must have a join condition.
D. There must be exactly one start activity (that is one activity directly enclosed in the cyclic flow with no incoming link.)
Answer: BD

8. Why would an integration developer select the “Requires Own” option on a BPEL activity?
A. To force a retry of the current activity in case of an error
B. To force a retry of the previous activities in case of an error
C. To prevent a retry of the current activity in case of an error
D. To prevent a retry of the previous activities in case of an error
Answer: D

9. How does the business process in the Exhibit behave?
A. The process finishes successfully.
B. The process hangs after the evaluation of the first case condition and cannot complete.
C. The process is invalid because the choice activity does not have an otherwise condition and cannot be deployed.
D. During process execution an exception is thrown after the invoke activity because the otherwise clause is missing.
Answer: A

10. Why would an integration developer uncheck the “Enable persistence and queries of business relevant data” flag on a BPEL activity in a long-running business process?
A. To prevent emission of CEI events
B. To prevent emission of audit log events
C. To improve performance by avoiding activity related data to be persisted to the database
D. To prevent monitoring of activity related business data with the BPC Observer application
Answer: C

11. Which statement is always true about generating predefined events from monitorable component elements?
A. They are stored in the Event database.
B. They are Web Service requests via SOAP/HTTP.
C. They are consumed by WebSphere Business Monitor.
D. They are based on the Common Base Event specification.
Answer: D

12. An integration developer needs to access an HTTP SOAP header in a mediation flow. How should an XPath expression begin so it can access the HTTP SOAP header?
A. /headers/SOAPHeader
B. /SMOHeader/SOAPHeader
C. /headers/Envelope/Header
D. /SMOHeader/Envelope/Header
Answer: A

13. An insurance company is building a state machine for accident claims processing. Before a claim can be paid, an accident investigator must sign off on any filed claims. If an investigator rejects a claim, the claim should be returned to the agent that filed the claim for further processing. Which statements describe an approach that should be considered?
A. Create states called Claim and Investigate. Transition from Investigate to Claim when a claim is rejected.
B. Create states called Claim, Investigate, and Reclaim. Transition from Investigate to Reclaim when a claim is rejected.
C. Create states called Claim and Investigate. Transition from Investigate to Terminate when a claim is rejected. Restart the state machine on a rejection and return to Claim.
D. Create a state called Process. Transition to a human task called Investigate for the investigator. Transition from the human task to Final state. Restart the state machine on a rejection and return to Process.
Answer: A

14. After some initialization, a long running business process needs further input from the client. The process should only wait for a certain period of time. If that time has passed without further user input, default processing should start. Which BPEL construct can most effectively handle this situation?
A. Receive choice with a timeout element
B. Receive activity with a parallel wait activity
C. Receive choice with a subsequent wait activity
D. Receive activity with expiration properties defined
Answer: A

19. An integration developer wants to restrict who can start a business process when using the BusinessFlowManager API to start the process.
What is one way this can be accomplished?
A. Restrict the role BPEAPIUser on the ProcessContainer application to the designated group.
B. Add a human task assigned to the designated group of potential starters on the Administration tab of the processes properties.
C. Add a human task assigned to the designated group of potential starters on the Authorization tab of the respective receive activity.
D. Put a standalone invocation task assigned to the designated group of potential starters in front of the process in the assembly editor.
Answer: C

QUESTION 56:

A Web Service application developer has created a Web Service with a JAX-RPC
endpoint. Which of the following tasks need to be done in order to bind the port
components with the endpoint implementations?

A. Define the port component in web.xml
B. Define the Service endpoint class in WSDL
C. Define the Service endpoint class in web.xml
D. Associate the Service endpoint class with the port-component in webservices.xml
using servlet-link
E. Associate the Service endpoint class defined in WSDL with the port component

Answer: C,D
QUESTION 57:

A PassGuide .com developer wants to use the TCP/IP Monitor to examine the HTTP
requests and responses being sent between a Web Service client and a SOAP Web
Service. He has configured the TCP/IP Monitor to listen for requests on port 9081 and
then forward these requests to the test server hosting the Web Service on port 9080.
Which of the following additional changes need to be made in order to successfully view
the SOAP traffic between the client and the Web Service?

A. Change the web browser request URL to use port 9081 instead of 9080.
B. Change the Web Service client code to use an endpoint address of 9081 instead of
9080.
C. Configure the Web Service to use HTTPS instead of HTTP.
D. Change the Web Service implementation code to listen on port 9081.

Answer: B
QUESTION 58:

Which of the following are TRUE about webservices.xml? This file defines:

A. port’s name, bean classes and Service Endpoint Interface (SEI)
B. WebSphere Application Server 5.0.2 specific bindings
C. Web Services security
D. the WSDL file of the service it uses
E. data sources, if any, used by the Web Service

Answer: A,D
QUESTION 59:

A new JSP/servlet application will present an easy-to-understand user interface to UDDI
yellow pages information accessed through SOAP protocol. An unsophisticated end-user
could use the application to locate and print information about firms doing business on
the Web. The most appropriate transport protocol to access the UDDI information is:

A. SNMP
B. SMTP
C. HTTPS
D. JTA messaging
E. JMS messaging

Answer: C

QUESTION 60:

Which of the following is true of UDDI publisher assertions? A publisher assertion:

A. allows for associations to be formed between several businessEntity structures
B. contains rules that a publisher is valid
C. references a group of businessEntity structures
D. defines a group of publish structures
E. is accessed by the Web Services Explore Manage Publisher Assertions icon

Answer: A,C,E

QUESTION 61:

Which of the following is NOT currently part of the implementation of a Web Service (as
opposed to its deployment artifacts) according to Web Services for J2EE (JSR-109)?

A. a stateless session EJB or JAX-RPC Service endpoint that implements the methods as
described in the WSDL
B. a WSDL document
C. a service instance called a Port
D. a description of security attributes

Answer: D

QUESTION 62:

How can a WebSphere Studio Application Developer V5.1 user quickly create or load an
instance document that conforms to a given XML schema without coding directly to the
DOM APIs? Choose the BEST answer.
A. Convert the XML schema to a DTD and then generate JavaBeans from the DTD
B. Use the Web Services Explorer API to work with the document
C. Generate JavaBeans from the schema by using XML schema editor
D. Invoke the XML to XML mapping editor on the schema and then pick Generate
JavaBeans

Answer: C
QUESTION 63:

Web Services Security in WebSphere Application server 5.0.2 is based on the new
WS-Security specification which provides which of the following?

A. Transport Level Standard
B. Use of XML Digital Signature
C. XML encryption
D. Creditial Propagation through security tokens
E. Support for Apache SOAP security

Answer: B,C,D
QUESTION 64:

According to JAX-RPC, each PortType element in a WSDL document is mapped to
which Java object?

A. Service Endpoint Interface
B. Service Interface
C. Service Implementation Bean
D. ServiceBindingStub

Answer: A

Advertisements

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: